Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Foment Excursionista de Barcelona 1922-2022

Exposició commemorativa. Del 25 d'abril al 12 maig al Centre Cívic El Sortidor .

A càrrec del Foment Excursionista de Barcelona

Amb motiu del centenari d'aquesta entitat amb seu al Poble Sec, farem un recorregut per la història de l'excursionisme català, des de 1922 fins a l'actualitat, a través de les imatges i altres objectes pertanyents a l'arxiu i socis del Foment Excursionista de Barcelona.


'ACTE CENTRAL CENTENARI FOMENT EXCURSIONISTA DE BARCELONA'

Dijous, 28 d'abril a les 19 h

Inclou la xerrada 'Primera ascensió catalana a l'Everest', a càrrec de Carles Vallès, alpinista

En l'acte oficial d'inici del centenari del Foment Excursionista de Barcelona, un dels seus socis i membre de la primera ascensió catalana que va assolir el cim de l'Everest, el 1985, explica aquesta fita de la història de l'alpinisme del nostre país.


Plaça del Sortidor, nº:12, 08004 (Poble Sec) Barcelona

Telèfon: 93 443 43 11


triptic_100anys.pdf

ACTIVITATS

Foment Excursionista de Barcelona

El nostre club és un històric de la nostra ciutat, fundat l'onze de setembre de l'any 1922 pel grup Avant Sempre amb la intenció de promoure l'activitat esportiva i en concret l'excursionisme en els barris menestrals de Barcelona dels anys vint.

L'any 1992, el local social del Foment Excursionista de Barcelona va traslladar-se del centre de la ciutat al barri del Poble Sec passant així, a ser una entitat social més del barri on va ser fundat.

L'any 2002, va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona. El 2007 junt amb l'Agrupació Excursionista de Catalunya va fundar l'Escola Glacera reconeguda per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l'Escola d'Alta Muntanya (ECAM), per impartir els cursos de formació en les especialitats d'Alpinisme, Cascades de Gel, Escalada, Esqui de Muntanya, Excursionisme i Descens de Barracs.

http://www.fedme.es/