Senderisme

Excursió programada pel 27 de Febrer

Coordina: Antoni García Colomo

Turó de Montcada

Punt de trobada: Vestíbul estació RENFE Pl. de Catalunya

Hora de trobada: 8 h. (per agafar tren línia R4 a les 8,07 h. Baixada a l’estació de Torre Baró 8,20 h.– Targeta 1 zona). A qui li vingui millor, pot agafar el tren en una altra estació. Però que avisi per a tenir-ho en compte.

Distància: 10,2 km.

Desnivell+: 405 m.

Final a l’estació Montcada-Manresa entre 12,30 i 13,00 h.

Recomanacions: Porteu calçat còmode de muntanya i roba d’abric per a les primeres hores. No oblideu tampoc una mica d’aigua, per si falta a les fonts i alguna cosa per picar, qui vulgui.

Itinerari: Farem un recorregut poc conegut pels confins orientals de la serra de Collserola, entre la Ciutat Meridiana i Montcada. Durant el recorregut tindrem oportunitat d’observar alguns trams d’aqüeductes de l’antiga xarxa de distribució d’aigua de Barcelona. Passarem per la Font Muguera i travessarem el cementiri de Collserola. Després seguirem el Torrent del Cargol fins a l’autovia C-58 que travessarem pel Coll de Montcada per a dirigir-nos a la font de la Mitja Costa on farem una parada abans de fer la pujada al turó de Montcada (273 m). Des d’aquest cim, si el dia és bo, gaudirem d’unes vistes esplèndides sobre el Barcelonès i els dos Vallès i des del mar fins a Motserrat. Després baixarem ja cap a Montcada. Pràcticament tot el recorregut transcorre per un bosc mediterrani humit típic de les obagues, i les fonts per on passarem normalment ragen durant tot l’any.


Al final de la pàgina, trobareu el formulari d'inscripció

Itinerari:

Inscripcions: