Trescar

Cap de Setmana de Muntanya 31 d'Agost i 1 de Setembre

Coordina: Miquel Pons

Trescar

Lo Portús

La Serra de Sant Gervàs o de Sant Girvàs, és la gran serra de l'Alta Ribagorça que fa de termenal entre els termes municipals del Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça i de Tremp, municipi del Palls Jussà.

És una serra extensa i important, ja que domina el paisatge de tota la part ribagorçana del terme municipal de Tremp. El seu començament pel costat de ponent és a la zona de Casterner de les Olles i Sopeira, a la serreta coneguda com la Muntanyeta de Llastarri. La serra continua cap a llevant, decantant-se lleument cap al sud, passa per l'espectacular Cingle del Sanat, on hi ha la Cova del Sanat, s'adreça a la Pala del Teller, de 1.889,3 m. altitud i punt culminat de la serra. El Portús és una escletxa natural al cingle que comunica les dues vessants.

Nosaltres sortirem d’Adons (vessant Nord) i farem una circular passant per la Muntanyeta de Llastarri, Els cingles i cova del Sanat, La Pala del Teller i Lo Portús.Alta Muntanya

Turbó

El Turbó és un massís dels Prepirineus aragonesos, a la comarca de la Ribagorça, que té el seu cim a 2.492 metres.

S'orienta de nord a sud, dominant per l'est la conca del riu Isàvena i per l'oest, la depressió de Campo.

Està format per un gran anticlinal fallat en el seu flanc est i modelat fonamentalment en margues i potents bancs calcaris d'edat cretàcica, que donen escarpes verticals de més de 500 metres. La seva flora, amb abundants endemismes, és de gran interès geobotànic.

Pujarem per la vessant nord, des de La Muria, passant pel port del mateix nom i anant fins la collada de Sant Adrià. El descens el farem més directe per Selvaplana.

Dia: dissabte, 31 d'Agost

Punt de trobada: Pl. Ocellets a les 5h:30

Recorregut de 11.6 Km - Desnivell de pujada 760 m

Esmorzar a Torrefarrera

Dinar: De motxilla

Recorregut: Adons – Coll de Sant Roc – La Muntanyeta de Llastarri – Cigles i cova del Sanat – La Pala del Teller – Lo Portús - Adons.

Dia: diumenge, 1 de Setembre

Punt de trobada: Alberg Pájaro Loco 7h:00

Recorregut de 18 Km - Desnivell de pujada 1160 m

Esmorzar a l'Alberg Pájaro Loco

Dinar: De motxilla

Recorregut: La Muria – Port de La Muria – Collada de Sant Adrià – Cim del Turbó – Collada de Sant Adrià– Salvaplana - La Muria.

Descarrega't tota la informació:

Programa Complert

Fitxa Lo Portús

Fitxa Turbó

Inscripcions a: