Senderisme GR 1

Excursions programades pel 13-14 d'Abril 2024

Coordina: Miquel Pons

23-24 i 25 Etapes del GR 1  

  Pantà de Camarasa - Pont de Montanyana

PROGRAMA ETAPES FINALS DEL GR1  

PREUS  incloen trasllats i mitja pensió: 

95 € (Socis/es FEB)

105 € (Federats FEEC)

115€ No Socis/es FEB i No FEEC

Dissabte, 13 d’abril

Sortida de la plaça dels Ocellets a les 7:00

Inici de l’etapa al Pantà de Camarasa a les 10:00

Durant aquesta vint-i-tresena etapa del sender Transversal GR 1 descobrim una vall meravellosa i plena d'història: la vall d'Àger. Aquesta vall prepirinenca està situada a la comarca lleidatana de la Noguera i queda limitada per dos congosts -el de Terradets, a l'est, i el de Mont-rebei, a l'oest- i per dues serres -el Montsec, al nord, i el Montclús, al sud. Comencem l’etapa vorejant l'embassament de Camarasa i caminem pel costat de la carretera i de les vies del tren. A l'altura de la Caseta de l'Estació agafem un camí que puja fins a l'Ametlla del Montsec. Des d'aquest punt l'itinerari passa per diverses masies abans d'acabar l'etapa a la històrica població d'Àger. Ja a les portes del congost de Mont-rebei, allargarem l'etapa per pistes fins el petit poble de Corçà.

A Corçà ens traslladaran a l’Alberg d’Àger, on passarem la nit, en règim de mitja pensió (sopar i esmorzar).

Com sumem una part de la vint-i-quatrena etapa, suma en total 23,9 km amb 609 metres de desnivell positiu i 273 de negatiu. Com passa per Àger qui no vulgui cansar-se demés, pot donar per finalitzada l’etapa a l’alberg.

Distància: 23,9 km

Desnivells: +609 m -273 m

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diumenge, 14 d’abril

Sortida de l’Alberg d’Àger a les 9:00 i trasllat al punt de sortida de l'Etapa a Corçà

Inici de l’etapa a Corçà a les 9:20

Aquesta vint-i-cinquena etapa del sender Transversal GR 1 transcorre íntegrament per la comarca lleidatana de la Noguera. Des de Corçà, petit nucli de la vall d'Àger, recorrem el sector occidental de la vall fins al Mas Carlets, i pel bonic indret de la Pertusa, un mirador meravellós de l'embassament de Canelles i punt on s'emplaça una de les grans joies del romànic català, l'ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. Des de Corçà fins a la Pertusa avancem majoritàriament per pistes de terra, en canvi, el tram des de la Pertusa fins al Mas Carlets transcorre per un agradable i distret corriol. Des d’aquí travessem la imponent serra del Montsec a través de la gorja que hi ha esculpit el riu Noguera Ribagorçana: l'impressionant congost de Mont-rebei. El camí que hi ha excavat a la roca del congost ens permet travessar-lo a mitja altura i al fil del precipici. Les monumentals parets verticals del congost són el resultat de l'acció erosiva de l'aigua durant milers d'anys i la seva grandesa ens deixa bocabadats. Mont-rebei es converteix en un final de somni per a la gran aventura que finalitzem en aquesta etapa.

Com sumem una part de la vint-i-quatrena etapa, suma en total 18,8 km amb 674 metres de desnivell positiu i 822 de negatiu. A Pont de Montanyana ens esperarà l’autocar de tornada a Barcelona sobre 16:00

Distància: 18,9 km

Desnivells: +674 m -822 m

Fitxa tècnica: 

dissabte13  d'abril de  2024

Recorregut línial: 23,9 Km - Desnivell de pujada 609 m. 

Track de la 23/24 Etapa


diumenge,  14  d'abril de  2024

Recorregut línial: 18,9 Km - Desnivell de pujada 674 m. 

Track de la 24/25 EtapaInscripcions:

PLACES EXHAURIDES, PODEU FER INSCTIPCIÓ EN MODE RESERVA