Sortida BTT

Excursió programada pel dies 27 i 28 d'Octubre                               
Vocal:
Miquel Pons                                                                                  


                                     
Dades:
        

Distància total: 110 km

Desnivell positiu total:  +900 m


Distància dia 27: 44 km

Desnivell positiu total:+700 m


Distància dia 28: 66 km

Desnivell positiu total: +200 m


Programa:

Prendrem el tren de les 7h43' ( Estació de França de Barcelona). Arribada a Tortosa a les 10:29, transport fins Alcanyís en furgoneta. Pernoctació a l'Alberg de Vall de Roures.

Tornada diumenge des de Tortosa.

Recorregut:
Cliqueu per ampliar imatges

Amb el Suport de:
BTT
 
 Via Verda Vall de Zafán

El Ferrocarril del Val de Zafán va formar part d'un projecte que mai no va ser completat. Els primers projectes d'un ferrocarril entre el port de Sant Carles de la Ràpita amb La Puebla de Híjar, a Terol, són de 1863. La idea d'aquest ferrocarril va partir, pel que sembla, d'unes circumstàncies singulars. Es diu que els militars estudiaven la possibilitat d'una invasió procedent de l'altre costat dels Pirineus. En tal cas, la següent barrera natural la formava la vall del riu Ebre. Un ferrocarril construït a la vora dreta de l'esmentat riu serviria per proveir aquest eventual front bèl·lic.


Recentment s’ha condicionat el darrer tram d’Alcanyís a La Puebla de Híjar, completant la via verda del Val de Zafán però encara no reuneix les condicions de via verda. Així que iniciarem el recorregut d’Alcanyís fins a Tortosa. Aquest trajecte en bicicleta ens permet travessar la comarca de Matarranya, tot passant pels seus pobles que encara conserven una estructura urbanística medioval,  després gaudirem del massís dels Ports i la Terra Alta i per últim pedalarem per darrer curs del riu Ebre fins a Tortosa.

Comments